[rev_slider_vc alias=”shadow”]

[vc_custom_heading text=”Mød Shadow – A.K.A Pjevs” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

Shadow er privat finansieret. Det betyder at alle hans behandlinger, ikke bliver betalt af projektet.

Hesten har altid været lidt af et skravl. Deraf kommer hans kælenavn “Pjevs”.

Shadow havde staldkrampe på højre bagben, da jeg købte ham. Det var lidt et sats fra min side af, men hesteforsikringen sagde ja til at forsikre ham på trods af staldkrampen, og jeg fik en sindsyg lækker hest til en god pris. Ud over at smeden syntes han var lidt bøvlet, ja så var der ikke meget der indikerede, at hesten havde et handicap.

Med tiden har Shadow udviklet en hanetrit, der med årene er blevet tydeligere og tydeligere. Han har stadig fungeret som dressurhest, men ofte med et par kommentarer fra dommeren om taktfejl i skridt. Når det så er sagt, får han sjældent under 7 i gangarter. Så helt skidt er det ikke.

I 2013 fik Shadow konstateret røntgen forandringer i nakken. Han var begyndt at stejle, hvilket, for mig, var et tegn på, at der var noget galt. I den tid jeg har haft ham, har han aldrig bukket og heller ikke stået på bagbenene.
Han blev læsset i en trailer og kørt til Bo på Ansager. Her fik han konstateret røntgen forandringer i nakken, en diagnose der nemt kunne have betydet, at han var færdig som ridehest.

Men… Shadow er sej… Han blev behandlet med binyrebarkhormon, og stod så stille i et par måneder. Derefter blev han sat igang igen. Han begyndte lige så stille at fungere igen, og i sommeren 2014 havde jeg igen en velfungerende dressurhest, jeg kunne starte stævne på. Vi var så småt kommet godt igang med changementerne, da han i 2014 valgte, under en løsspringning med min træner, at springe ud over en barriere.
Dette blev starten på endnu en periode med stilstand.

Shadow repræsenterer nok meget godt alle de heste der er forsikret for ca. 50.000 kr. En gruppe af heste, hvor omkostningerne på at holde dem er så høje, at mange ejere vælger at uanvendelighederklære dem, frem for at lade dem gå og passe sig selv i et år eller 2.

Idag, næsten 21 måneder efter skaden er Shadow ikke længere mærket af den gaffelbåndsskade han pådrog sig. Alle undersøgelser viser, at jo længere en hest kan stå oven på den type skade, desto større chance er der for, at hesten kan holde i længden.
Til gengæld har han fået en skade i højre forben.

Han bliver højst sansynligt ikke ridehest igen, men vi har valgt at beholde ham. Han har et fantastisk sind, og jeg er, istedet for ridning, begyndt at rette mit fokus mod at lære ham tricks.
En af de helt store udfordringer ved en hest der står med en alvorlig skade, er at få dem aktiveret mentalt. Det er derfor planen at Shadow fremadrettet skal agere som “Prøvekanin” indenfor diverse former for mental-stimulering.

At blive Danmarksmester i mental balance bliver Shadows fremtidige mission som hest.

KH Helle