Shadow har mistet pelsen og svømmer på livet løs

Hold nu op hvor er der sket meget med Shadow de sidste 5 uger. Det er helt vildt at se den udvikling han gennem går for tiden. Kombinationen af vandløbebånd og hestesvømning har betydet at min hest igen begynder at ligne en ridehest.
Allerede efter de 3 uger hos Katja kunne man se en væsentlig forskel – og nu spiller han da for alvor med musklerne.

Shadow før og efter vandløbebånd

Shadow-før-og-efter
Stald Raypawer
De sidste 2 uger har han stået i Århus hos Stald Raypawer, hvor han dagligt svømmer.
Skal være ærlig og indrømme at jeg i første omgang, var rædselsslagen for at hesten ikke kunne svømme. Spørg mig ikke hvorfor – hestesvømning har jo været brugt i årevis. Tror alle de skader han har haft, efterhånden har resulteret i at jeg forventer det værste. Men men men… Hesten KAN svømme og “svømmeinstruktør” Jack siger oven i købet at han er god til det. YEAY!!
Mange forbinder nok hestesvømning med at hesten svømmer ligeud, det gjorde jeg selv i første omgang, men der tog jeg fejl. Shadow bliver trænet i et rundt bassin, hvor han pt får 5 ture på “begge volter”. Det betyder at han under svømningen bliver tvunget til at bruge begge sider af kroppen lige meget.

Claus og jeg besøgte ham for ca. en uge siden, hvor alt pelsen røg af. Havde ikke lige gennemtænkt at den lange vinterpels han har gået med de sidste mange måneder, ville betyde at hesten skulle stå i flere timer, før han var tør efter sin svømmetur. Så hesten fik en ROUGH CUT…. Han ligner faktisk noget der er løgn PT…. Han har pels under maven og på benene – og stadig et par helligdage på halsen, dressurrytteren er er tydeligvis ved at falde af på den, så tænker at imorgen eftermiddag står den på trimming af krikkedyret. Havde ikke fået klipperen med idag 🙁

Shadow måtte finde sig i at hans lange vinterpels blev trimmet

Så-røg-pelsen

Men hans lange barbie-man røg idag, så han begynder efterhånden at ligne en rigtig ridehest!
Istedet for trimning har han idag været i skoven. Du godeste hvor han nød det. Og det gjorde rytteren også!! Jeg havde helt glemt HVOR fantastisk det er at ride i skoven…. Det var GULD VÆRD! Nu har jeg jo det sidste års tid on and off skridtet ture på Shadow. Primært hvis hans temperament tillod det, og må indrømme at det er den FEDESTE fornemmelse igen at sidde på ryggen af en hest der har muskler, balance og styrke… Havde den vildeste optur på, da jeg steg af. Senere idag skal han igen gå til “hestesvømning”
Der er stadig ting ved ham, der ikke er optimale. F.eks kunne han før sin skade godt skridte rent uden at “hanetritte”, så længe han bare var ordentligt opvarmet. Hans hanetrit er bedre nu, end den var da han stod stille, men jeg er bange for at jeg fremadrettet ikke slipper for at skulle en tur forbi dommeren med en dyrlægeerklæring, når jeg starter stævne.

Fra foldbums til ridehest – Også Shadows lange man er nu røget sig en tur

Shadow-i-forårsmode

Der er vist ingen tvivl om at min hest aldrig bliver den samme igen, men det er ok. Så længe han kan fungere og vi kan få nogle gode ture sammen, så må jeg være tilfreds med det. Jeg tror det ender med at han får lov at være militaryhest fremadrettet. Dels fordi han ELSKER terrænbanen, men også han jo med sit spring over barrieren, har bevist at skader kommer uanset, hvor meget vi pylrer og pakker hestene ind i bobleplast.
Jeg er bare kisteglad for at jeg kan få lidt flere gode år med min allerbedste makker!!
Herunder ses et klip hvor Shadow padler. Han havde allerede været ude at svømme den dag, så han var ikke udpræget vild med at skulle i baljen igen. Men tog dog en ekstra tur til ære for kameraet.

Shadow svømmer på livet løs

KATEGORI: