Foldlykke

Jeg ELSKER at komme ud til min hest og se ham hygge fuld skrald på folden.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Shadow primært har stået på ridecentre det meste af den tid jeg har haft ham. Engang imellem har jeg haft dårlig samvitighed over at jeg ikke har kunne tilbyde ham bedre foldforhold, men det er svært både at få lækre ridefaciliteter og gode store folde med masser af græs…. Men – Kun indtil han flyttede ud til Iben.

Her har han store dejlige folde, fyldt med græs – og selvom der er lidt at gnave i hen over vinteren, bliver der stadig serveret frøgræs på foldene.
Jeg elsker det!!

Er faktisk slet ikke i tvivl om at det gør noget godt for ham mentalt, nu her mens han står stille.
MEN – jeg er godt klar over at det er en luksus at jeg har fundet et opstaldningssted hvor der er så gode faciliteter. Jeg betaler mig fra udmugning, og der bliver lukket ind og ud. Hesten nyder godt af pladsen og i det hele taget er det bare ren foldlykke.
Fodring og udmåling af hø er der også styr på.

Shadow er efterhånden ved at tabe sine muskler. Hele sommeren har han set helt fantastisk lækker og sund ud, og er slet ikke i tvivl om at det primært er fordi han rører sig så meget på folden.
Det hjælper også lidt nu hvor han ikke bliver skridtet så meget. Ville egentlig gerne skridte ham nogle ture, men han bliver småhysterisk og står og småstejler, så det lader vi være med, indtil jeg får lidt bedre styr på temperamentet. Trakehener-generne fornægter sig ikke 😉
Er begyndt at undersøge flere muligheder i forhold til horsemanship, og jeg håber at det kan gøre at jeg så småt kan få så meget styr på temperamentet at jeg kan begynde at skridte ham igen…. Vi krydser fingre.
Om godt en måned er det ved at være et år siden han sprang ud over barrieren, og jeg håber at med ro og den rette behandling kommer han tilbage på ridebanen.
Indtil da må jeg trøste mig med at han for første gang i den tid jeg har haft ham nyder godt af sin foldlykke.