Ottos genoptræning

Ottos genoptræning

Otto er lige så stille begyndt sin genoptræning. Men det er svært for ham, da han har så meget energi efter at have stået stille gennem en længere periode.

Uge-nummer-1

Uge 49 – ca. 400-500 m. på banen i skridt

Otto havde besøg af en hestemassør, da vi ville forkæle ham lidt, men han brød sig ikke om det. Han kunne slet ikke stå stille og nyde det.

Uge-nummer-2

Uge 50 – 1 km med travintervaller

Otto er noget frisk, når han er ude. Min mand forsøgte at gå af vores markvej og på en mark, for at Otto ikke altid skulle gå på banen, men Otto syntes det var for skønt og var ret vild, så han kom tilbage på banen igen.

Vi tør ikke lukke ham på fold, da vi er bange for en ny/anden skade, da han helt sikkert vil være meget vild og fræse rundt. Vi håber på at musklerne bliver trænet op, når vi går med ham, så han på et tidspunkt kan komme på fold.

Otto er kommet i en anden boks, da vi laver om i stalden. Projektet gik lidt i stå, da Otto pludselig skulle stå inde så længe. Vi har nu flyttet ham i en ny åben boks, der ligger helt op af løsdriften, hvor de andre går. Han kan nusse med dem over muren. Vi har haft ham i boksen tidligere, men han blev så vild, når de andre heste gik ud, så vi flyttede ham tilbage i en stor lukket boks. Efter han er begyndt at komme ud og gå, er han noget mere rolig i stalden og kan derfor stå i den åbne boks, hvilket også har gjort, at han ikke napper mere. Det begyndte han på efter få dage i boksen, da han havde fået diagnosen.

Uge-nummer-3

Uge 52 – 1½ km med travintervaller

Stadig en meget frisk Otto. F.eks. en dag hvor der lå bomme på banen og Otto skulle den anden vej rundt, hoppede og dansede han af glæde. Heldigvis er han meget velopdragen og forsøger ikke at løbe fra en, men danser og hopper bare rundt om en.

Uge-nummer-4

Uge 53 1 1/2 km med travintervaller

Juleferien er næsten slut, men der bliver arbejdet på at få løsdrift 2 i stalden færdig, så alle heste kan stå inde nytårsaften.
Otto er mere rolig, når min mand går i stalden og makker. Af og til larmer min mand noget med forskellige maskiner, så har Otto haft vat i ørene og der bliver sat plader op, så Otto ikke kan se lyset fra vinkelsliberen.
I starten, da Otto skulle stå inde, blev ombygningsprojektet bare sat i stå, men da det greb om sig med, hvor længe Otto skulle stå inde, gik vi i gang igen. Vi vil gerne have, at vi kan have vores otte heste i to grupper om vinteren, så de kan gå sammen i løsdrift, alt efter hvor meget de skal have at spise.

Nytårsaften kom alle heste ind og det passede Otto godt. Man kunne se, hvordan han slappede af. Da de andre heste skulle ud næste morgen, så han helt fortvivlet ud, så han fik faktisk en lille ekstra gåtur den 1.januar samt lov at stå i den nye løsdrift (uden at kunne gå ud selvfølgelig) sammen med en ung hoppe som han er specielt glad for. Han var dog kun interesseret i at æde og ikke nusse denne dag.

Ottos pels er ikke ret pæn, efter han har stået så meget inde. Den stritter til alle side og lugter faktisk heller ikke ret godt. I denne uge har jeg sprøjtet ham med showshiner og håber på, at det kan få lidt styr på pelsen. Jeg havde aldrig forestillet mig, at hans pels blev grimmere af at stå inde, men mudder, blæst og regn har åbenbart alligevel en positiv effekt på pelsen.

Når Otto bliver trukket sine daglige runder på ridebanen, kan jeg intet se på hans dårlige ben. Han skridter langt over sit eget spor og vugger godt i bagdelen, men efter alt det her halløj med benet, synes jeg nærmest alle heste er halte. Det ved jeg godt de ikke er, men jeg kan næsten stirre mig helt blind på deres gang.
Vi har ikke fået Otto undersøgt efter han har haft boksro. Vi ville gerne have Henrik Poulsen til at tjekke ham, men vi kan ikke tage Otto med ud på travbanen endnu, hvor Henrik kommer hver anden uge. Otto vil blive alt for vild, så vi venter lidt endnu. Henrik arbejder kun med hesteben og derfor mener vi, at han er den bedste dyrlæge til at tjekke Otto.