Rygproblemer og forfangenhed

Specialbeslag

Shadow har haft smed idag.

Jeg render ALTID rundt som en hovedløs kylling når det sker. Egentlig er det fjollet for Jack og Jeff fra RayPawers beslagsmedie er dygtige og meget kompetente til deres arbejde.

Primært er det stakkels Jack der slås med hesten, men de gange han er forhindret tager Jeff ham.

Men uanset om det er den ene eller den anden smed der skoer ham er jeg helt oppe i det røde felt. Det stresser mig HVER ENESTE GANG…. Shadow har staldkrampe på det ene bagben og det betyder at han de sidste to år har skulle bedøves af dyrlægen, når han har skulle have sko på.
Er altid nervøs for at dyrlægen bliver forhindret, så smeden ikke kan tage højre bagben, eller at Shadow får for meget bedøvelse og lægger sig mens smeden står med ham.

Det mest normale er nok at pille skoene af en skadet hest, der bare går på fold og ikke laver noget, men desværre har Shadows gaffelbåndskade betydet at han skal gå med specialbeslag på bagbenene restens af sit liv.
De specialbeslag han har fået på, betyder at han ikke synker så langt ned på blød bund, og dermed skåner han sit gaffelbånd.
Men ikke nok med at det er dyrt at få dyrlægen ud at bedøve ham, så er det fisme også dyrt at have en hest der går med specialbeslag. Det koster ca. 2000 kr pr gang, da skoene er ret pebrede i indkøb.
Jack bemærkede tørt da jeg første gang skulle have skoene på, at jeg nok også havde valgt den dyreste model.
Valg og valgt er nok så meget sagt;)

Men de er så søde ved mig de skønne smede. De gange det er muligt piller de Shadows specialbeslag af, beskærer hovene og lægger skoen om – Og så sparer jeg 1100 kr i indkøb af specialbeslag.
Det er nok ikke en mulighed fremadrettet, når han igen skal igang og dermed slider mere på skoene, men indtil videre priser jeg mig lykkelig over at hans specialbeslag engang imellem kan genbruges så længe han bare render rundt og hygger sig på folden.

At Shadow er en lort at ligge sko på er der vist ingen tvivl om. Dyrlægen har efterhånden fundet ud af at CitiVet er den bedøvelse han virker bedst på.
Normalt passer det sådan at dyrlægen kommer samtidig med Jack og så får hesten lige en sprøjte inden smeden går igang.

Men også idag gik det ganske fint med at få lagt specialbeslag på, og sørme om ikke jeg var så heldig at de kunne lægges om.

[cmo_single_image image=”3959″]
[cmo_single_image image=”4335″]
[cmo_content_box title=”Dyrlægens råd”]Lad aldrig en bedøvet hest have adgang til hø eller foder. Bedøvelsen kan påvirke synkemekanismen. Vent helst ca. 4 timer før den får adgang til foder igen.[/cmo_content_box]