Bloghesten er blevet forfangen

Bloghesten er blevet forfangen.
– Denne unge herre…  Han er SVÆRT glad for sin titel som “uanvendelig fotomodel”.

Han tager faktisk sin rolle så dybt seriøst at han gør hvad han kan for konstant at give os nye udfordringer som vi kan forholde os til. Derfor er han også i disse dage flyttet ind hos Nørhald dyrlægerne i Gjerlev.

Det hele startede med forfangenhed. En temmelig atypisk diagnose for en DV hest i vinterhalvåret. En forfangenhed vi hen af vejen fik konstateret skyldtes meget tynde såler – og frosne humplede folde.

Shadow har altid gået med sko, men i sommers blev det i amråd med dyrlægen besluttet at pille skoene af ham, da han fik konstateret nogle ledproblemer i højre forben, og derfor IGEN skulle en tur på “foldrekreation”.

Desværre må vi bare erkende at Shadow ER en sart lille hest – og tilsyneladende ikke vild med ændringer på hans fodtøj. Så da frosten begyndte at forvandle foldene til humplede marker, fik vores ynglingsfotomodel, MEGET ondt i fusserne.

Han blev diagnostiseret som traumatisk forfangen, og stod på boks i ca. 14 dage.

Han fik besøg af sin faste smed Jack, fra Raypawers beslagsmedie, der lagde et par flotte skinnede løbesko på forhovene. Så burde den problemstilling jo egentlig være løst, men desværre gik det ikke helt så smertefrit.

Da Shadow ENDELIG kom på fold igen, havde han stadig ondt i fødderne. Faktisk så ondt at han lagde sig ned på den pivfrosne fold. Dette resulterede i, at han for første gang i sit liv stiftede bekendtsskab med kolik. Herefter måtte han igen affinde sig med boksro.

Efter et par dage blev han (i samråd med dyrlægen) igen forsigtigt lukket en time på fold om dagen. Da foldene ikke var frosne, mente vi at det kunne være godt for ham, men nej!

Foldtid var desværre stadig for hårdt for hans hove, så nu er han indlagt på Nørhald, hvor de passer rigtigt godt på ham, og har givet ham “skum-sko” på fødderne, samtidigt med at han får smertestillende medicin.
Rundt regnet har stakkels Shadow brugt det meste af sin tid, gennem den sidste måned i boksen. Umiddelbart virker han ret ok med situationen, og det er højst sandsynligt os, hans heldige ejere, der har den største udfordring i forløbet.
Hans nylige diagnose som forfangen betyder også at vi har været nødt til at lave lidt ekstra tiltag til vores “Uanvendelige demo-stald” som vi PT er i fuld gang med at bygge op.

For når Shadow om ca. 15 dage lander på adressen i Tørring, så er vi nødt til at finde en løsning på udfordringen med de hårde knudrede folde. Ihvertfald indtil hans hans hove er i orden igen. Han får i første omgang indrettet en “specialfold” inde på folden med plan bund, og en blanding af sand og flis på toppen, der kan skåne hans små sarte futter.

Er det fedt? NEJ!!! Men – vi trøster os med at det kun er en periode, og at vi derfor også fremadrettet via vores “Uanvendelige Stald”, vil kunne tilbyde hesteejere at gøre en periode med “boksro” til et nemmere forløb, for hesten såvel som ejerne. Indtil da hjælper Shadow os med at belyse alle de tænkelige problemstillinger man OVERHOVEDET kan møde som ejer af en skadet hest. Mød Shadow – Nu også med diagnosen; Forfangen!