Velkommen til Crylle – Demostaldens nye beboer

Den uanvendelige “demostald” har fået ny beboer, men processen med at finde en ny foldkammerat til Shadow, var ikke helt så nem som vi kunne have ønsket os.

Tilbage  februar søgte vi efter en selskabshest til Shadow. De 2 skulle sammen være de første “beboere” i den uanvendelige demo-stald.

Vi fik overraskende mange henvendelser – og vil i den forbindelse gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, der har rettet henvendelse til os. Det var overvældende at så mange turde overlade jeres “guld” i vores varetægt.

I første omgang udvalgte vi 3 heste på 6 år, – og det endelige valg faldt på en 6 års hoppe – Malicia.
Malicia er gudesmuk – og uden tvivl en helt igennem fantastisk hest – Og særligt grundet hendes unge alder, og typen af hendes skade, passede hun så fint ind som beboer i den “Uanvendelige demo-stald”.

Malicia viste sig dog også at være en meget vågen hest – og havde derfor brug for meget mental stimulation, og vi måtte desværre erkende at vi ikke var i stand til at opfylde hendes behov.

Så kort fortalt – vores første beboer i demo-stalden blev for stor en mundfuld for os!

Det var så ærgelig en start på hele stald-projketet, men vi er sikre på at det var den helt rigtige beslutning at sende Malicia hjem til hendes ejer igen. Nogen gange er man bare nødt til at erkende når kemien ikke er der. Når alt kommer til alt er en hest jo ikke “bare en hest”.

Der skal ikke herske tvivl om at det gav et lille “hak i tuden” at erkende, at vi ikke var i stand til at håndtere Malicia. Men det har samtidigt givet os positiv stof til eftertanke.

Formålet, med den “uanvendelige demostald” var jo ikke blot at have nogle skønne heste at bruge på websiden, men også  at belyse hvilke problemstillinger, man som rytter kan møde når man står med en skadet hest.

Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget.
Som erstatning for Malicia, og som Shadows nye foldkammerat, kan vi nu byde velkommen i stalden til “Chrylle”.

Chrylle er en 13 år gammel vallak der døjer med halthed i hans bagben. Blokader har vist at det stammer fra haserne, men der er intet at se på røntgen billederne, og man har ikke kunne stille en decideret diagnose på ham. Ham glæder vi os til at følge på tæt hold.

Chrylle og Shadow kender hinanden fra tidligere, da de for ca. 5 år siden stod opstaldet på det samme ridecenter. Og beslutningen om at tage Chrylle ind, har derfor været ret nem for os. Vi kendte Crylle og vidste hvilket sind han havde.

– Og han er en helt igennem dejlig dreng!

Shadow er til tider knap så begejstret for hans nye foldmakker, da Crylles tilstedeværelse, desværre for Shadow, har indflydelse på den mængde opmærksomhed der bliver kastet i hans retning. Men helt overordnet fungerer det rigtigt godt. De hygger på folden og har god fornøjelse af hinanden.

På sigt er planen at vi vil have 4 heste boende i “demostalden”, men lige nu er hverken foldforhold er staldindretning klar til dette.

Men der er ingen tvivl om, at det bliver godt for de 2 drenge at få et par ekstra legekammerater når vi får både folde og stald lavet færdigt.

Indtil da må bloghesten og Crylle-Rylle nyde deres påtvungne “parforhold”.

[vc_custom_heading text=” Info om “Den uanvendelige stald“” font_container=”tag:h2|font_size:36|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

 

Den Uanvendelige “Demostald” ligger i Tørring, lidt Nord for Vejle.
De heste der står opstaldet her har alle én eller anden form for skade. Stalden er ejet af Helle Kristensen og Claus Ardal der sammen med Hestens Værn har startet Uanvendelig.dk op.
Stalden er ikke finansieret eller ejet af projektet, men af Helle og Claus.

Formålet med stalden er at belyse nogle af de problemstillinger rytterne kan opleve i forbindelse med et skadesforløb.

På sigt ønsker vi med Uanvendelig.dk at formidle opstaldningsmuligheder for heste der står med længevarende skader. Har du mulighed for at have en skadet hest og kan du tilbyde den gode foldfaciliteter samt ordentlige boksforhold, så hører vi gerne fra dig.

Kontakt os på info@uanvendelig.dk