Når popularitet ikke er en drivkraft

Godt nytår og velkommen til 2023!

 

2022 blev et godt år for Uanvendelig eller Ridehest. Vi fik produceret endnu flere spændende artikler til vores side uanvendelig.dk og vi fik lanceret en ny podcast som er blevet modtaget HELT VILDT godt. Og som om det ikke var nok, modtog vi også velfærdsprisen fra dressurens venner. Det er vi (hele holdet bag uanvendelig) enormt stolte over.

Vores webside Uanvendelig.dk blev i 2022 besøgt af 35.000 unikke brugere. Og det er faktisk ganske godt!

 

Når man arbejder med kommunikation, så er der altid et inddirekte pres på, at man gerne skal opnå så mange sidevisninger på hver artikel som overhovedet muligt. Det er som om der sættes et lighedstegn mellem eksponering og faglighed. Derfor kommer det heller ikke som en stor overraskelse, at mange er ganske nysgerrige på, hvor mange sidevisninger artiklerne på vores webside har og hvor mange downloads vores podcast har. Og selvom vi bestemt ikke har noget at skamme os over på den konto (vi ligger faktisk ret lunt i svinget), så er antallet af downloads og artikelvisninger egentlig slet ikke så interessant for vores mission.

Derimod er fagligheden i de ting vi laver, det allervigtigste at få formidlet ud. Og faglighed og popularitet går naturligt nok ikke altid hånd i hånd. For man bliver altså ikke altid populær af at nørde.

 

En artikel om headshaking er ofte kun relevant, for de personer der har en hest der headshaker – og det er derfor naturligt, at den vil få færre sidevisninger, end de artikler der vedrører træning og generel forebyggelse af skader.

Men at en artikel eller en podcast om et helt specifikt emne, ikke får så meget opmærksomhed som andre, er jo ikke ensbetydende med, at de ikke gør en stor forskel for den enkelte hesteejere, der læser eller lytter til den. For vedkommende læser den sikkert, fordi han/hun har en hest med lige netop disse udfordringer. Og det er værd at huske, når vi taler om formidling af faglig information.

Derfor er det også en kæmpe styrke for vores projekt, at vi er finansieret af fondsmidler. Og vi er dybt taknemmelige for, at vi også i 2022 fik mulighed for at fortsætte vores arbejde ved hjælp af fondsmidler fra hesteafgiftsfonden.

For faglighed kan ikke altid afspejles i antallet af downloads og sidevisninger. Og sidevisninger og downloads er i virkeligheden nok også mest relevant, hvis man ønsker at sælge reklamer. Og det er ikke vores mission. For man kan hurtigt komme til at sælge ud af fagligheden, når jagten på lyttere og læsere sættes ind.

Vores mission er at formidle faglig viden til gavn for heste og hesteejere – både den viden som alle har interesse i – men også den, der kun er relevant for få personer.

 

Der kan være stor forskel på om en artikel får 15.000 eller 1000 visninger på et år. Ligesom der også er stor forskel på hvor mange downloads de forskellige afsnit af vores podcast ligger på. Nogle afsnit får lynhurtigt rigtigt mange downloads og omtale – mens andre har knap så mange downloads. Og det er faktisk lige præcis sådan det skal være, når man har et ønske om at formidle korrekt faglig viden!!

For hvis vi kun italesætter det vi ved folk gerne vil læse og høre, så bliver vi blot et ekkokammer. Og et ekkokammer lærer man sjældent noget nyt af.

 

Fælles for alle de artikler og podcasts vi producerer, er, at vi altid ønsker at gøre faglig viden om heste og hestehold tilgængelig for alle, der ønsker at lære mere.

Og for at opnå det, bliver vi nødt til ikke at fokusere så meget på, at vi skal vinde konkurrencen om flest sidevisninger og downloads. For faren ved det, er, at man bruger energi og ressourcer på at høste likes og omtale, frem for at bruge energien på at dele viden, der gør os alle lidt klogere på vores heste.

 

Ja faktisk er det der kommunikation lidt ligesom ridning og undervisning. Succesen afspejles ikke i hvorvidt vi altid ligger i top 3,

– men derimod om vi gjort os umage, så vi via formidling, kan gøre flere ryttere klogere på deres heste, så de kan give dem de bedste forudsætninger for et langt og sundt hesteliv.  ♥️🐴🥂🍾

 

Og selvom vi har taget et valg om, at vi ikke ønsker at oplyse det samlede antal sidevisninger for Uanvendelig.dk, så er vi alligevel enormt stolte over, at rigtigt mange ryttere hvert år besøger vores side og kan drage fordel af den viden vi formidler. For desto mere faglig viden vi deler om god hestevelfærd og management, desto nærmere kommer vi også vores mission, nemlig: “At nedbringe antallet af heste der hvert år bliver aflivet som følge af skade.”

Godt nytår – og tak for opbakningen til alle der har hjulpet os

 

Vi fortsætter arbejdet i 2023. Og faktisk kan du glæde dig til nye spændende artikler om sår, mavesår, gigt og halthedsundersøgelser. Bare for at nævne et par stykker 😉

Vi fortsætter også med at lave podcast – og lige nu er vi faktisk igang med en podcast, der skal gøre dig klogere på adfærdstræning – og alt det gode, som det kan gøre for din hest og din ridning.

Sidst men ikke mindst pusler vi med nogle nye løsninger, der skal gøre det endnu nemmere at få et overblik over de artikler vi allerede har produceret – men også kan give dig besked, når vi er klar med nyt indhold.

Stay tuned … 2023 bliver et fremragende år!

KATEGORI: