En kærlig Corona-status – Du kan sagtens ride uden for ridehuset

Kære Hesteejere

Det jeg skriver nu, kan hurtigt komme til at lyde som en løftet pegefinger – eller værre endnu… Et forsøg på at pege fingre af andre, men det er ikke tilfældet. Tværtimod. Faktisk håber jeg at mange af jer, vil tage dette indlæg som det er ment: Inspiration.

Lad mig starte med det allervigtigste budskab. Du kan sagtens undgå ridehuset i disse Corona-dage. Et ridehus er ikke nødvendigt, for at du kan sikre god velfærd for din hest. Og det er heller ikke nødvendigt, for at du kan træne med din hest.

Tilbage i 2014 kom min hest til skade under en løsspringning. Og det blev starten til Uanvendelig.dk.
Shadow blev i 2017 efter næsten 3 års behandling erklæret uanvendelig som ridehest. Men det er ikke ensbetydende med at han ikke blev brugt. Faktisk vil jeg vove den påstand og sige, at Shadow (eller Pjevsen – som er det navn de fleste kender ham under) havde et ganske fornuftigt hesteliv som førtidspensionist. Han var stort set aldrig på ridebane, men til gengæld brugte vi rigtigt meget tid på at ride både korte og lange ture i naturen.

I næsten fem år har jeg sammen med Pjevsen fundet udfordringer i at ride ture og opleve en del af Danmark fra hesteryg… Det kan godt anbefales!

I Danmark er vi så heldige, at mange af os ryttere, der står opstaldet på ridecentre også har adgang til en udendørs bane, vi må ride på offentlige veje og arealer, og en del af os har endda adgang til en trailer, så vi kan køre hesten en tur i skoven.

Min opfordring er derfor til alle jer, der lige nu stresser over, at jeres heste ikke må motioneres i ridehus. Tag det som en udfordring. Aftal med en veninde at ride en tur i skoven. Tag udfordringen op, og undersøg hvilke andre muligheder der er, for at få sjove, anderledes og nye oplevelser med jeres heste. Der er masser af muligheder. Tag den her situation som en kærkommen lejlighed til, at I og jeres heste kan prøve noget andet i jeres daglige træning.

Kast jer over propriotræning. Gå ture for hånd med jeres heste. Øv jer i at tænke anderledes. Pak en madpakke og tag på tur med en god rideveninde. Tag hestene med til stranden. Find udfordringer i noget andet end ridebanen.
Jeg er klar over at det kan være svært. Det ved jeg faktisk om nogen, for jeg har selv skulle omstille hele min tilgang til at træne. Men glæd jer over, at nedlukning af ridehuset ikke er for evigt. Brug hinanden konstruktivt. Inspirer hinanden!

Ridning handler dybest set om det gode samvær mellem mennesker og heste – Og det kan opnåes mange andre steder end i ridehuset. Og husk nu… Det er altså kun for en periode.
Sidst men ikke mindst hjælp hinanden… Vær fleksible over for de ryttere der har en mere “varm hest”, med særlige behov og tilbyd at ride en tur med dem. Selvfølgelig med den anbefalede afstand 😉

Lad os blive bedre til at tænke ud af boksen, når det handler om at motionere vores elskede heste.

Jeg bliver ked af det på hele hestesportens vegne, når jeg læser i medierne, at hesteejere mener, at de er “over loven”, og begrunder ridning i ridehuset med at det er et spørgsmål om dyrevelfærd. Jeg siger ikke at vi helt kan undgå ridehuset – Men mange kan. Og mange heste har tilmed godt af en lille pause fra træningen indimellem. Vores heste har folde, vi har baner, vi har veje, der må rides på… Og ikke mindst har vi mulighed for en ridetur i den friske luft <3 Vi er godt kørende!

Jeg skal være den første til at indrømme, at også jeg har været stærkt afhængig af “baneridning”, men jeg kan også 100% ærligt sige, at selvom Pjevsen de sidste år af hans liv, ikke var egnet til ridebanen, så havde han et godt liv som skovturshest.

RIDEHUSET KAN VI GODT UNDVÆRE – IHVERTFALD FOR EN STUND! 

Kærlig hilsen Helle og himmelhesten Pjevs

DET HER DET KAN VI GØRE BEDRE! – Jeg siger ikke at det er let – Men nogen gange findes sejrene også i, at lykkedes med noget man aldrig har prøvet før!