rekreation for hesten

Rekreation for hesten er ikke nødvendigvis et farvel til ridning

– Rekreation for hesten kan sagtens kombineres med at du som rytter bliver ved med at udvikle dig og dygtiggøre dig som rytter. At du sender hesten på en længerevarende “foldferie” er ikke nødvendigvis et farvel til træning i sadlen.

Hold kæft hvor jeg indimellem føler mig beæret og KAMP-heldig.

I 2009 købte jeg en dejlig dejlig hest!
En hest der altid er glad for at se mig, men også en hest der har gjort mig klogere på, hvilken type hesteejer jeg gerne vil være. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige at jer ER blevet en bedre hesteejer …
Og med det mener jeg ikke nødvendigvis at en god hesteejer gør alt hvad der står i dennes magt for at holde hesten i live, men nok nærmere en afvejning af, hvad der tjener hesten bedst i det lange løb.
For 5 år siden ville jeg ALDRIG – som i VIRKELIG ALDRIG have indvilget i at sætte en hest på fold og lade den gå og nærmest passe sig selv… Uhhhh alle de udgifter – og ingen ridning. Og ville de “hippie-hesteejere” (dette er sagt i den kærligste tone – overhovedet), passe ordentligt på min hest. Nej de ville jo nok nærmest beholde mine penge, og sulte min hest.
MEN – måske er jeg blevet klogere (eller mere blød) med årene.
For Shadow har efter sin skade gået på fold i snart 1 1/2 år. Og det har han gjort fordi jeg har været så heldig at have nogle fantastiske mennesker i mit netværk, der kunne tilbyde Shadow masser af foldplads og foldtid. De har passet godt på ham. Behandlet ham godt og været så helt igennem fantastiske, at jeg med ro i maven, har kunne nøjes med at besøge ham 1 gang eller 2 i ugen.

Rekreation for hesten

Jeg har i forløbet fundet ud af, at rekreation for hesten ikke nødvendigvis er et farvel til ridningen.
Sagen er den, at jeg anser mig selv som en ganske fornuftig rytter. Og gudskelov er der andre der er enige i dette. Det har betydet at jeg har kunne låne en hest, som jeg har kunne arbejde med mens Shadow har været på rekreation.
Set fra mit synspunkt er det en win-win situation.
Denne viden har resulteret i, at vi i starten af 2017 vil prøve at udbyde en form for “Meetup” her på siden, så hesteejere der står med en skadet hest, kan blive sat i kontakt med andre hesteejere, der har interesse i at låne en selskabshest, eller måske bare har mulighed for at have en ekstra hest stående opstaldet til en fornuftig pris.
Ofte forholder det sig således, at heste der står med skader, ikke har brug for fine faciliteter, en lækker ridehusbund eller god undervisning, men nærmere gode foldforhold og masser af naturlig bevægelse.
Og kun sjældent er et ridecenter, som vi ryttere ofte står opstaldet på, indbegrebet af gode foldfaciliteter. Det sker, men det er langt fra normaliteten.

En uanvendelig stald

Claus og jeg har for nylig købt en gård. En rigtig fin gård. Den ligger lige midt i Jylland. Og her skal Shadow bo fremadrettet. Gården ligger i et naturskønt område med masser af skov og små hyggelige veje der er velegnet til turridning. For faktum er, at jeg som hesteejer har ændret mig. Nu er det vigtigste for mig ikke så meget at jeg har en god ridebane og et lækkert ridehus, det kan jeg istedet køre til, men tanken om at jeg kan give min hest nogle gode foldmuligheder, har vægtet langt højere i forløbet.
På gården har vi planer om at lave en uanvendelig stald. En stald hvor heste, med længerevarende skader, kan få den ro de har brug for – og ikke mindst masser af foldtid. Lad os kalde det rekreation for hesten.

Vi overtager gården 1. februar og Shadow flytter ind, sammen med hans “endnu ikke fundne foldkammerat” d. 1 marts.

Det bliver spændende og vi glæder os meget!!!
Vi glæder os også  rigtigt meget til at vise jer processen med at indrette stalden og lave nogle fine folde, hvor hestene får nogle rigtigt gode forhold, som giver de bedste forudsætninger for rekreation for hesten, og giver dem mulighed for at komme sig oven på deres skader. For heste er ligesom os mennekser bare bedre stillet, hvis deres hverdag indeholder tilstrækkeligt motion, får de vitaminer og mineraler de har brug for, samt socialt samvær med andre heste.

Så igen – jeg er en heldig kartoffel – og jeg er faktisk meget taknemmelig for, at Shadow har hjulpet mig til at forstå hvilken type hesteejer jeg gerne vil være.

rekreation for hesten